You are here:

Re-Life

Een nieuwe,
lange levensduur

Re-Life

Een nieuwe,
lange levensduur

You are here:

De nieuwe collectie ecologische stoffen

De toekomst van de planeet verbeteren door de impact van producten op het milieu te verminderen: de uitdaging van Chateau d’Ax begint met natuurlijke stoffen of stoffen gemaakt van geregenereerde materialen.

Een betere toekomst Begin met de grondstoffen

Introduceer textiel opnieuw in het productieproces, regenereer het en geef het een nieuw leven:

Dit noemen we de circulaire economie, een intelligente manier om afval te verminderen en de planeet zo min mogelijk te vervuilen.

Diepgaande ontwerpanalyse, diepgaande aandacht voor detail en het vermogen en de flexibiliteit om zowel parameters als elementen te ontwikkelen die door architecten zijn ontworpen, zowel virtueel (door rendering) als in werkelijkheid (met behulp van modellen), maken het mogelijk om tijden en kosten tijdens de productiefase te optimaliseren.

Het begint allemaal met een PET fles

PET 100 en PET 70 zijn stoffen gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Wist je dat? Ongeveer 18 meter PET 100 zijn gemaakt van 500 flessen, genoeg om een woonkamer te vullen in een samenstelling van 3+2 zitplaatsen.

Dankzij een innovatief mechanisch proces wordt gerecycled en recyclebaar polyestergaren verkregen: tijdens de productie worden geen chemische middelen van welke aard dan ook gebruikt.

Robuust en flexibel

Bamboe viscose stoffen zijn van nature glanzend en glanzend, bijna zijdeachtig. Dit komt door de gladde en afgeronde structuur van de vezels, waardoor ze ook zacht aanvoelen en zeer resistent zijn tegen bacteriën – de plant heeft in feite geen defensieve chemische behandelingen nodig.

Een vezel uit de oudheid

Een klassieke vezel die onvolkomenheden tot het kenmerk van zijn schoonheid heeft gemaakt. Linnen is duurzaam, thermoregulerend en hypoallergeen. De teelt ervan belast de bodem niet en schaadt het ecosysteem niet (ook omdat het volledig biologisch afbreekbaar is).

Recycling en regeneratie van textiel en kunststoffen

Geef afval van textiel- en kunststofverwerking nieuw leven door de afvalproductie, het waterverbruik, het gebruik van pesticiden en de CO2-productie aanzienlijk te verminderen. Dit is waar textiel vandaan komt:

Zacht – zacht en donzig, een krullend weefsel versierd met wol

Tweed – een moderne herinterpretatie van de klassieke tweedstof

Krullend – een unieke en kostbare stof met een zacht en aangenaam gevoel.