You are here:

Re-Life

Een nieuwe,
lange levensduur

Re-Life

Een nieuwe,
lange levensduur

You are here:

Een nieuwe,
lange levensduur

De toekomst van de planeet verbeteren door de impact van producten op het milieu te verminderen: de uitdaging van Chateau d’Ax begint met natuurlijke stoffen of stoffen gemaakt van geregenereerde materialen.

Een betere toekomst begint bij de grondstoffen

Introduceer textiel opnieuw in het productieproces, regenereer het en geef het een nieuw leven:Dit noemen we de circulaire economie, een intelligente manier om afval te verminderen en de planeet zo min mogelijk te vervuilen.
Diepgaande ontwerpanalyse, oog voor detail en het vermogen en de flexibiliteit om zowel parameters als elementen te ontwikkelen die door architecten zijn ontworpen, zowel virtueel (door computersimulatie) als in werkelijkheid (met behulp van modellen), maken het mogelijk om tijden en kosten tijdens de productiefase te optimaliseren.

Het begint allemaal met een PET fles

PET 100 en PET 70 zijn stoffen gemaakt van gerecycleerde PET-flessen. Wist je dat? Van 500 PET flessen maken we 18 meter PET 100 stof , voldoende om een tweezits en een driezitsbank met stof te bekleden.
Dankzij een innovatief mechanisch proces wordt gerecycleerd en recycleerbaar polyestergaren verkregen: tijdens de productie worden geen chemische middelen van welke aard dan ook gebruikt.

Robuust en flexibel

Bamboe viscose stoffen zijn van nature glanzend en glanzen bijna zijdeachtig. Dit komt door de gladde en afgeronde structuur van de vezels, waardoor ze ook zacht aanvoelen en zeer resistent zijn tegen bacteriën – de plant heeft in feite geen defensieve chemische behandelingen nodig.

Een vezel uit de oudheid

Een klassieke vezel die onvolkomenheden tot het kenmerk van zijn schoonheid heeft gemaakt. Linnen is duurzaam, thermoregulerend en hypoallergeen. De teelt ervan belast de bodem niet en schaadt het ecosysteem niet (ook omdat het volledig biologisch afbreekbaar is).

Recyclage en regeneratie van textiel en kunststoffen

Geef afval van textiel- en kunststofverwerking nieuw leven door de afvalproductie, het waterverbruik, het gebruik van pesticiden en de CO2-productie aanzienlijk te verminderen. Dit is waar textiel vandaan komt:
Zacht – zacht en donzig, een krullend weefsel versierd met wol
Tweed – een moderne herinterpretatie van de klassieke tweedstof
Krullend – een unieke en kostbare stof met een zacht en aangenaam gevoel.