Bekleding

Leder, stoffen, vullingen: kwaliteit naar keuze.

Bij Château d'Ax vragen wij steeds maar of er iets beters bestaat, omdat het dankzij deze echte bondgenoten is dat wij deze zeer elegante creaties van een Italiaanse ontwerp kunnen maken.


Wij behandelen elk materiaal of het uniek is.

Om een maximale tevredenheid te garanderen voor onze klanten, bestuderen wij elk materiaal tot in de kleinste details, en kiezen wij voor transformatietechnieken die deze unieke karakteristieken accentueren.


Het leder kiezen is een kwestie van ervaring en competentie.

Het leder onderscheidt zich door ontelbare variabelen, zoals het runderras, het land van oorsprong, het type van graasweide en de voeding.
Het beste op de markt kiezen vereist een grondige ervaring, die bij voorkeur ter plaatse opgedaan werd.De charme van de imperfecties.

Het leder is een natuurlijke grondstof : omdat voor alles wat zich in de natuur bevindt, wanneer men er zorg voor draagt met liefde en respect,

het product een hoge kwaliteit zal krijgen. De graasweiden zijn essentieel ; indien de dieren grootgebracht werden buitenshuis, met een geschikte voeding, en zij verzorgd en beschermd werden tegen de parasieten, wordt het verkregen leder perfect. Ook met zijn imperfecties,

die een meerwaarde geven aan de materie die onmogelijk te reproduceren is.


De lange weg van onze lederen zitbanken.


De selectie van het leder

De experts van Chateau d’Ax maken voor elk van de zitbanken een nieuwe selectie : de regels worden ingegeven door het ontwerp, de samenstelling en de afmetingen

Het knippen

De huid wordt minutieus gecontroleerd om aangepast te kunnen worden aan elk deel van de zitbank en wordt in een specifieke richting gesneden om de samenhang van de nerven te behouden en, eens opgespannen, het gladde en uniforme aspect te garanderen.
Het naaien

In het naaiatelier worden de producten nogmaals geïnspecteerd om te verzekeren dat het naaiwerk, de sluitingen en de richting van het stramien

perfect zijn.
De bekleding

In het bekledingsatelier dient alles perfect gecombineerd te worden : het leder dient perfect aangetrokken te worden aan de randen en

aan de onderkanten en de onderstellen en de inzinkmechanismen worden gemonteerd, evenals het Relax-systeem.
De eindcontrole

Elke zitbank wordt een laatste maal geverifieerd onder krachtig, neondruk die de minste imperfectie blootstelt, zelfs indien het zelden voorkomt er een te vinden.


De stoffen: meer dan 1000 kleuren voor oneindig veel mogeljkheden.

Het zoeken naar het beste garen wereldwijd, een ontwerp dat aan alle persoonlijke smaken en noden voldoet hebben de maatschappij synoniem gemaakt van « meubelstoffeerders ».

Meer dan 80 verschillende stoffen, meer dan 1 000 beschikbare kleuren, een grote modulariteit in de samenstelling van elk element.
Zoveel variabelen die toelaten dat elk van onze zitbanken uniek is.                                             En onmogelijk na te maken is.

Zuivere scheerwol, natuurlijk katoen, microvezel, natuurlijke vezels en zelfs gerecyceerde vezels: er worden ontelbare kwaliteitsstoffen gebruikt bij de bekleding van onze zitbanken.


Voor ons worden de kwaliteit en de natuurlijkheid van Château d'Ax niet in vraag gesteld. Maar waar wij het accent op plaatsen is de eenvoud bij het dagelijks gebruik. Omdat een zitbank niet enkel een ontwerpobject is dat tot zijn recht komt, is het vooral een aanvulling op het alledaagse leven voor een maximaal comfort.


Elk van onze stoffen is een « kledingstuk » op maat gemaakt.

Om de kwaliteit van onze producten te garanderen, selecteren wij onze stoffen met de grootste zorg zodat zij niet enkel beantwoorden aan de noden van vandaag maar ook, en vooral, aan de noden van morgen.

Het is daarom dat wij, buiten de stoffen « van vandaag » zoals de waterafstotende en bestand zijnd tegen olieachtige en waterachtige vloeistoffen, of de microvezel met een fluweelachtig effect, een nieuwe lijn gemaakt hebben, gericht op de toekomst.

De onze, en deze van het milieu.
Re-Life, de collectie van ecologische stoffen.

Re-Life is een vernieuwende collectie, geschapen uit een diep respect voor het milieu en de wil de verspilling van grondstoffen te beperken door hen te waarderen in exclusieve stoffen : uit natuurlijke vezels, volledig biologisch afbreekbaar ; de ecologische oplossingen voor de toekomst, vanaf organische recyclage ; uit 100% gerecycleerde PET, van de recuperatie van plastic flessen.
Vind de Chateau d'Ax winkel in uw buurt

Verplicht!